10مهارت برتر روانشناس خوب در تهران

روانشناس خوب در تهران

روانشناس بودن می تواند یک زمینه پر ارزش، اما چالش برانگیز باشد. یک روانشناس خوب در تهران به مجموعه متنوعی از مهارت ها و ویژگی ها نیاز دارد تا در مسیر کاری خود موفق باشد و نتایج را برای مشتریان خود بهبود بخشد. در ادامه 10 مهارتی که هر روانشناس باید داشته باشد، مورد بررسی قرار گرفته است.

مهارت های خاص روانشناس خوب در تهران

مهارت هایی خاصی وجود دارند که هر روانشناس خوب برای موفقیت به آنها نیاز دارد. چالش‌ها همیشه وجود دارند، اما داشتن این ویژگی‌های شخصیتی می‌تواند عملکرد آینده شما را بسیار بهبود بخشد.

1- برقرارکننده ارتباط موثر با مراجعه کنندگان

ارتباط در هر زمینه ای مهم است؛ اما در روانشناسی، مهم تر بوده و مشخصه کاری است که یک روانشناس خوب انجام می دهد. روانشناسی در مورد درک رفتار انسان و آنچه می تواند انسان را مستعد کند تا به شیوه ای خاص عمل کند. مشتریان مختلفی با شرایط مختلف وجود دارند و دانستن نحوه ارتباط با آنها در جمع آوری اطلاعات مهم است. همچنین این مهارت در به تصویر کشیدن احساسات و نحوه اعمال عملی مشاهدات دیده شده اهمیت دارد.

به طور طبیعی یک روانشناس باید بتواند با در نظر گرفتن پیچیدگی موضوع، ارتباط مؤثر برقرار کند. اگرچه بیمار کسی است که بیشتر صحبت را انجام می دهد، اما انتظار نمی رود که سخنان بیمار واضح و مختصر باشد. به هر حال، عدم وضوح ممکن است در مرحله اول دلیلی باشد که آنها به دنبال خدمات روانشناس یا مشاور هستند. از طرف دیگر، متخصصان سلامت روان باید دقیق، متفکر و دارای عاطفه باشند. در ضمن مهارت‌های ارتباطی موثر در روانشناسان، هنگام برخورد با سایر متخصصان سلامت روان و پزشکی بسیار لازم است.

2- صبر و صبوری زیاد

روانشناسان باتجربه می دانند که برای دستیابی به موفقیت می توانند زمان بسیار زیادی طول بکشد، بنابراین همواره در مسیر درمان صبور هستند. یک روانشناس خوب کسی است که واقعاً این فرایند را هدایت می کند و به عنوان یک راهنما عمل کرده و به مراجعه کننده کمک می کند تا با مسائل چالش برانگیزی که در زندگی با آن سروکار دارد، به راحتی کنار بیایید.

بر همین اساس روانشناس باید اهمیت صبر و استقامت را درک کنند؛ زیرا عادات قدیمی به سختی از بین می روند و در بسیاری از موارد مشکلات مراجعه کنندگان نتیجه افکار و الگوهای رفتاری آسیب رسان است که ریشه در کودکی دارد و در سال های گذشته زندگی فرد وجود داشته است.

برای آگاهی بیشتر پیشنهاد می شود که مقاله چگونگی خاموش کردن منتقد درونی را مطالعه کنید.

روانشناس خوب در تهران

3-  اخلاق مناسب و روحیه انسان دوستانه

در هر حرفه ای که مستلزم مراقبت از افراد در هر ظرفیتی باشد، اخلاق نقش اساسی دارد. خواه رفتار یکسان با همه بیماران، آگاه کردن آنها از حقوقشان یا صرفاً صادق بودن با آنها باشد. اخلاق، هدایت کننده عملکرد انسان گرایانه حرفه ای است. همچنین در ایجاد ارتباط با مشتریان بسیار مهم است، زیرا آنها حق دارند مستقیماً در تصمیمات مهمی که گرفته می شود، مشارکت داشته باشند. متأسفانه تعصب در این زمینه نیز رایج است؛ اما اخلاق حرفه ای و انسان دوستانه همراه با مهربانی و همدلی از سوی روانشناس خوب تضمین می کند که چنین چیز وجود نداشته باشد.

تمام روانشناسان خوب می دانند که کار آنها می تواند تأثیر قابل توجهی بر افراد داشته باشد و آنها این مورد را در هنگام برخورد با مراجعه کنندگان خود در نظر می گیرند. به عبارتی می توان بیان کرد که روانشناسان به مرزها پایبند هستند و هرگز از خط رابطه حرفه ای و درمانی عبور نمی کنند.

4-  حل مسائل مختلف مراجعه کنندگان و سازگاری با آنها

یکی از مهارت های اساسی که یک روانشناس باید داشته باشد، توانایی حل یک مشکل در زمان رسیدن آن است. در اغلب موارد یک روانشناس خوب، می تواند مسائل روانی افراد را حل کند و با ارائه راهکارهای اساسی موجب آرامش آنها شود.

روانشناسان باید نسبت به انواع افراد و موقعیت ها سازگاری داشته باشند. قضاوت در مورد مراجعان و موقعیت های آنها مضر است و مشتریانی که احساس می کنند، مورد قضاوت قرار می گیرند، بعید است که بخواهند برای مدت طولانی از جلسات درمانی روانشناس استفاد کنند.

5- ثبات عاطفی

بهترین روانشناسان بر احساسات خود کنترل دارند و ثبات عاطفی عمیق و نهفته دارند. زیرا ممکن است هر روز داستان های بسیار ناراحت کننده ای بشنوند. برخی از اختلالات روانی می‌تواند باعث شود که افراد خاصی تمایل به خودکشی، افکار مزاحم و دیگر موارد بالقوه ترسناک داشته باشند. حفظ آرامش و ثبات عاطفی خود در مورد روانشناس مهم است تا بتواند به صورت حرفه ای دوره درمان مراجعه کنندگاه را به پایان برساند.

6- شنونده حرفه ای

گوش دادن به سخنان مراجعه کنندگان، به ویژه گوش دادن واقعی، بسیار مهم است. هنگامی که صحبت از مشاوره و ارائه مداخلات درمانی برای کمک به مراجعه کنندگان می شود، مسئله گوش دادن دارای اهمیت بالایی است. هر اطلاعاتی که از یک مراجعه کننده می آید برای یافتن راهی برای بهبود وضعیت او مناسب است، بنابراین در طول جلسات درمانی، با گوش دادن واقعی به سخنان مراجعه کننده روند درمان آن موفقیت آمیز خواهد بود.

7- همدل و مهربان

روانشناسان باید حس شفقت در شخصیت آنها نهفته باشد. همدلی می تواند ارتباطات و رابطه ای را که ایجاد می کنند، بهبود بخشد.

توانایی تشخیص و پاسخ دادن به احساسات دیگری را همدلی می گویند. تفاوت آن با همدردی، در این است که نیازی به درک احساس واقعی ندارد، همچنین لازم نیست ارزش‌ها و باورهای آنها را به اشتراک بگذارند. به عنوان یک روانشناس خوب در تهران، باید بتوانند تشخیص احساسات ابراز شده توسط مراجعه کنندگان را داشته باشند که احساسات قدرتمندی است.

مراجعه کننده باید باور داشته باشد که پاسخ روانشناس واقعی است؛ اما آنها باید بتوانند احساسات خود را کنترل کنند و مطمئن شوند که در مسائل مراجعه کننده گرفتار نمی شوند. به ویژه اگر درگیر درمان افرادی باشند که در مورد مشکلاتی صحبت می کنند که بسیار شبیه مشکلات آنها هستند. اگرچه ممکن است احساس کنند که می‌‎دانند مراجعه کنندگان در مورد چه صحبت می کنند و چه نوع درمانی برای آنها وجود دارد.

روانشناسان باتجربه احساسات قوی را که در طول درمان دارند، یادداشت می کنند و آنها را تحت نظارت حرفه ای قرار می دهند که فضایی را برای کار بر روی این احساسات بدون اینکه مانع پیشرفت مراجعانشان شود، فراهم می کند.

به عبارتی می توان بیان کرد که روانشناسان احساس همدلی و نگرانی واقعی دارند. آنها متوجه تفاوت های ظریف در لحن صدا و زبان بدن می شوند. مهارت هایی مانند گوش دادن فعال و تأمل، مراجعه کننده را تشویق می کند تا افکار، احساسات و باورهای سرکوب شده را به اشتراک بگذارد.

برای آگاهی بیشتر پیشنهاد می شود که مقاله مشاوره افسردگی با بهترین روانشناس را مطالعه کنید.

مشاوره روانشناختی

8- تحقیق و بررسی روش های مختلف درمانی

وقتی صحبت از تمرین واقعی می شود، هیچ کاری انجام نشده است که توسط تمرین و تحقیق مبتنی بر شواهد پشتیبانی نشده باشد. دلیل اهمیت بررسی روش های درمانی این است که کارآزمایی‌ها و داده‌های مورد نیاز برای درک کامل اینکه آیا چیزی می‌تواند برای بیماران مفید باشد یا خیر وجود دارد.

اگر کاری که روانشناس می‌خواهد انجام دهد، توسط یک مطالعه تأیید نشده باشد، می‌تواند خطری بالقوه برای بیمار و اعتبار او ایجاد کند. همچنین باید با توجه به علم روز روانشناسی و تحقیقات مستقل خود را انجام دهد تا بتواند عملکرد خود را بهبود ببخشید.

9- متعهد به یادگیری و روش های نوین

هر علمی که مستقیماً با مراقبت از فرد جاندار مانند انسان ها مرتبط باشد، دائماً در حال تحول است. مطالعات جدیدی درباره آن منتشر  و آزمایشات تحقیقاتی انجام می شود و اطلاعات جدیدی در دسترس عموم قرار می گیرد. در همین راستا باید بیان کرد که یک روانشناس خوب نسبت به یادگیری تا پایان عمر متعهد است.

از ویژگی های بسیار مهم در روانشناس خوب در تهران این است که باید از دامی که بسیاری از متخصصان پزشکی در آن گرفتار می‌شوند، دوری کنند، به این معنا که به‌جای پذیرش و ترکیب اطلاعات جدید، به‌طور مداوم در برابر استفاده از روش های نوین مقاومت نداشته باشد.

10- قابل اعتماد و مورد اطمینان

مراجعه کنندگان باید باور کنند که آیا یک روانشناس قابل اعتماد است یا خیر؟

مراجعه کنندگانی که به روانشناسان خود اعتماد ندارند، به آنها اطمینان نمی کنند و پیشرفت درمان را غیرممکن می دانند. جلسات درمانی می توانند برای مدت طولانی قبل از ایجاد اعتماد واقعی ادامه داشته باشند و روانشناسان نباید تصور کنند که مراجعه کننده آماده است تا عمیق ترین رازهای خود را فاش کند. صرفاً به این دلیل که آنها در یک جلسه حضور داشتند.

بسیاری از مراجعه کنندگان بالقوه با هدف درمان مسائل سطحی به مراکز خدمات مشاوره روانشناسی می روند. همچنین ممکن است مدتی طول بکشد تا آنها آماده شوند تا به صورت عمیق به صحبت درباره مسائل خود بپردازند و این مورد تنها با باور به مورد اعتماد بودن یک روانشناس خوب امکان پذیر خواهد بود.

یک روانشناس خوب در تهران این پتانسیل را دارد که همواره ویژگی های خود را توسعه دهد و به فردی تبدیل شود که دیگران برای راهنمایی به او مراجعه می کنند.

پیشنهاد می شود برای بهره مندی از بهترین روانشناس در تهران از خدمات تخصصی مرکز مشاوره نیلوفر آبی با مدیریت دکتر روانشناس باقرزاده استفاده کنید.

نیلوفر آبی، همراه شماست تا یک زندگی ایده‌آل داشته باشید.