مشاوره شغلی چیست
هرچند راهنمایی شغلی و مشاوره شغلی دو نوع فعالیتی هستند که در راستای هم و مکمل همدیگر می باشند ولی به علت تفاوت در شیوه و اهداف ،در د و بخش مجزا بررسی می شوند .
مشاوره شغلی جزء جدایی ناپذیر دنیای صنعتی است.اگر قرار است انسان به کار اشتغال ورزد که از آن احساس رضایت کند و کارایی داشته باشد باید شغلش را با توجه به خصوصیات جسمانی، روانی و اجتماعی انتخاب کند.
برای انتخاب درست شناسایی خصوصیات فردی، آشنایی با مشاغل و نیازهای شغلی جامعه ضرورت دارد . مشاوره شغلی فرد را در این شناسایی ها مدد می دهد و او را در انتخاب مناسب و درست کمک می کند.راهنمایی شغلی و مشاوره در دوره های سنی مختلف وظایف متفاوتی را به عهده دارد.
راهنمایی شغلی در فاصله سنی ۷تا۱۱
– راهنمایی شغلی در فاصله سنی ۱۱تا ۱۶
– راهنمایی شغلی در فاصله سنی ۱۶تا۱۹
– راهنمایی شغلی در سنین بالاتر از ۱۹ و ورود به دانشگاه
– راهنمایی شغلی در ورود به بازار کار
– راهنمایی شغلی در سنین بالاتر از ۱۹ و ورود به دانشگاه
– راهنمایی شغلی در ورود به بازار کار

راهنمایی شغلی در مدارس
مشاور با توجه به امکانات، روش فردی و یا گروهی را انتخاب میکند و بدان وسیله دانش آموزان را در جهت انتخاب رشته تحصیلی و شغل مناسب یاری می دهد.
اهداف راهنمایی و مشاوره تحصیلی
- فاصله سنی بین ۷تا ۱۱سال
مهمترین هدف راهنمایی شغلی در این دوره سنی که شامل سالهای اول تحصیل میباشد. آگاهاندن دانش آموزان از ضرورت وجود تمام مشاغل مشروع برای ادامه زندگی و بقای جامعه است و متقاعد کردن دانش آموزان به اینکه هر کسی در زندگی باید کار کند و کار کردن برای بقای جامعه ضروری است. دانش آموزان باید با کمک مشاور و با شیوه های متنوع و جالب علایق خود را نسبت به مشاغل مختلف در یابد و به دانش آموزانی که قصد ترک تحصیل دارند کمک شود تا اطلاعات لازم درباره مشاغل مورد علاقه خود را کسب کنند و بر اساس شناخت استعداد ها و رغبت هایشان در جهت انتخاب شغل مناسب گام بردارند.
- گروه سنی بین ۱۱تا ۱۶سال
دانش آموزان در این دوره سنی باید نسبت به توانایی ها و خصوصیات خود آگاهی بیشتری پیدا کنند در این دوره آنان باید مشاغل را به طور کامل تری بررسی کند و درباره آنها اطلاعات بیشتری به دست آورد در این دوره همچنین با تاکید بر خودشناسی و شناخت مشاغل مختلف باید طرح ریزی شغلی را آغاز خوانند آنها باید بین انتخاب رشته تحصیلی و مشاغل مورد علاقه خود رابطه صحیح و منطقی پیدا نمایند.
- دوره سنی ۱۶ تا ۱۹سال
راهنمایی شغلی در این دوره دارای دو هدف اصلی می باشد:
۱ ) فراهم آوردن امکانات و موقعیتی که دانش آموز با خودشناسی و شغل شناسی کامل تر و دقیق تر طرحریزی شغلی را پیگیری کند و مشکلات موجود در انتخاب شغل را برطرف سازد .بااین کمک دانش آموز از بلاتکلیفی و بی تصمیمی در انتخاب شغل و رشته تحصیلی رهایی می یابد .راهنمایی شغلی در این دوره بیشتر با عمل همراه است دانش آموز باید طرح ریزی شغلی خود را به مرحله اجرا در آورد و درباره رفع نواقص آن بکوشد.
۲) در این دوره باید اطلاعات دقیق تری از نتایج آزمون های شغلی اجرا شده مشاغل متعدد امکانات و فرصت های استخدامی در دسترس دانش آموزان قرار گیرد. مجموعه فعالیت های راهنمایی شغلی که در این دوره انجام می پذیرد باید دانش آموز را برای انتخاب شغل و نیز رشته تحصیلی مناسب دانشگاهی که در نهایت به انتخاب شغل منجر خواهد شد آماده کند.
- راهنمایی شغلی در سنین بالاتر از ۱۹ و ورود به دانشگاه
این فعالیت بیشتر در مسیر انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب محل تحصیل تمرکز دارد . این فعالیت با در نظر گرفتن اطلاعات شخصی فرد و محدودیتها،ظرفیت و شرایط ورود به رشته – محل تحصیل ،با ارائه لیستی از گزینه هایی که در آن امکان پذیرش داوطلب ورود به دانشگاه میسر است،در جهت انتخاب صحیح تر ، کمک می شود. این اطلاعات شامل:
– ابعاد شخصیتی فرد که در مصاحبه و انجام انواع تستهای شخصیتی به دست می آیند.
-استعداد و رغبت او
– توانایی علمی و رتبه به دست آمده از کنکور
-شرایط و رضایت و محدودیتهای خانوادگی
خدمات مرکز مشاوره نیلوفرآبی
مرکز مشاوره و روانشناسی نیلوفر آبی با دارا بودن مجوز رسمی سازمان بهزیستی کشور با مدیریت سرکار خانم دکتر خدیجه سادات باقرزاده تاسیس شده است. کلینیک نیلوفرآبی با دارا بودن جمعی از مشاوران خبره، اساتید دانشگاه و درمانگران مفتخر است در خدمت شما عزیزان باشد.
لازم به ذکر است که کلیه خدمات این مجموعه توسط متخصصان دوره دیده در زمینههای مختلف روانشناسی عرضه میشود.
همچنین به استحضار میرساند در مرکز مشاوره نیلوفر آبی به طیف گستردهای از مشکلات روانشناسی ، روانپزشکی، کودک و نوجوان و بزرگسال به صورت فردی، زوج، خانواده و گروهی رسیدگی میشود.