به پرسشهای جنسی فرزندان چطور پاسخ دهیم
به طور طبیعی، رشد جنسی و شناختی کودک منجر به پرسشهای جنسی فرزندان و کنجکاویهای آنها درباره مسائل جنسی خواهد شد. در چنین شرایطی والدین باید با در نظر گرفتن مقطع سنی و سطح درک کودک به پرسشهای فرزندان پاسخ دهند.
در دادن اطلاعات جنسی بلوغ فکری، سطح شناختی و میزان آگاهی نیز مهم است. پس هنگام پاسخ دادن به سوالات با توجه به شناختی که از میزان درک و آگاهی او داریم باید پاسخ دهیم.
برخی از پدران و مادران جسارت این را ندارند که پاسخی به این سوالات دهند (یا پاسخ درست و مناسب بدهند). این والدین کار خود را اینگونه توجیه میکنند که دانستن این سوالات باعث میشود که اصطلاحا چشم و گوش بچه باز شود.
برخی از والدین یا اطلاعات زیادتری که متناسب با سن کودک نیست در اختیار او میگذارند یا صداقت در بیان این مطالب را ندارند. که این مورد هم ممکن است باعث بلوغ زودرس در کودکان شود.
برخی هم برای شانه خالی کردن از این وظیفه مهم، شرم و حیا را بهانه میکنند. باید بدانید پرسشهای جنسی فرزندان از 4 – 5 سالگی شروع می شود. با توجه به فضاهای مجازی که فرزندان هم متاثر از آن هستند، چه بسا از ٣ سالگی ممکن است کودکان سوالات خود را مطرح کنند. این یکی از مراحل طبیعی تکامل جنسی کودک که اگر به درستی پاسخ نگیرد، کنجکاوی جنسی او بیشتر میشود و در این حال، ممکن است او به خطا برود.
مطالعه مقاله ترس در کودکان پیشنهاد می شود.
عملکرد مناسب هنگام پرسشهای جنسی فرزندان
شاید برای اغلب والدین این سوال پیش بیاید که در هنگام مواجهه با پرسش های جنسی فرزندان چه واکنشی باید از خود نشان بدهند. در اینجا دو مورد از عملکرد های مناسب در هنگام قرار گرفتن در این موقعیت به شما پیشنها می شود.
از دستپاچگی و طفره رفتن پرهیز کنید.
دستپاچگی و طفره رفتن باعث میشود موضوع در ذهن کودک مهم جلوه کند و برای رفع کنجکاوی خود با دوستان و همسالان خود در این باره صحبت کند که این امر عواقب بدی دارد. بسیاری با سوالات جنسی فرزندشان دچار تشویش و نگرانی میشوند و به این میاندیشند که ممکن است فرزند کوچک آنها دچار انحراف خطرناکی شده باشد.
این موضوع بیشتر به نحوه ارتباط قبلی والدین با فرزندشان و احساس خود والدین در مواجهه با چنین موضوعاتی بستگی دارد. (اینکه همیشه چقدر پذیرای سوالات او بودهاید و او چقدر با شما راحت است)
هنگام صحبت کردن با کودکان از کلماتی استفاده کنیم که برایشان قابل فهمتر است.
اگر بلافاصله در پاسخ دادن آمادگی نداریم، بهتر است به کودک بگوییم: سوال خوبی کردی اما من باید کمی روی سوال تو فکر کنم بعد جوابت را بدهم! بخاطر داشته باشید برای اینکه پاسخهایتان متناسب با شرایط ذهنی و شناختی فرزندتان باشد، ابتدا از او بپرسید که در مورد سوالی که مطرح کردی، خودت چه فکری میکنی؟ مگه چی شنیدی یا دیدی؟ چی شده این سوال برات پیش اومده؟
سطحی که فرزندتان جواب میدهد، نشان دهنده میزان اطلاعاتی است که باید به او بدهید (نه خیلی بیشتر از آن، نه خیلی کمتر از اطلاعات او)
والدین محترم لطفا برای سوالات فرزندانتان آماده و آگاه باشید، تا شوکه و یا متعجب نشوید؛ یا برای آگاهی کامل و کسب این اطلاعات میتوانید از جلسات مشاوره و آموزشی استفاده کنید.
چتری امن برای خانواده
مرکز مشاوره و روانشناسی نیلوفر آبی با دارا بودن مجوز رسمی سازمان بهزیستی کشور با مدیریت سرکار خانم دکتر خدیجه سادات باقرزاده تاسیس شده است. کلینیک نیلوفرآبی با دارا بودن جمعی از مشاوران خبره، اساتید دانشگاه و درمانگران مفتخر است در خدمت شما عزیزان باشد.
لازم به ذکر است که کلیه خدمات این مجموعه توسط متخصصان دوره دیده در زمینههای مختلف روانشناسی عرضه میشود.
همچنین به استحضار میرساند در مرکز مشاوره نیلوفر آبی به طیف گستردهای از مشکلات روانشناسی، روانپزشکی، کودک و نوجوان و بزرگسال به صورت فردی، زوج، خانواده و گروهی رسیدگی میشود.
نیلوفر آبی، همراه شماست تا یک زندگی ایدهآل داشته باشید.
یک دیدگاه بنویسید